JV-yritykset vartioimisliikkeinä

Ajankohtaiset aiheet ja miten päästään loistokkaan JV -työn alkuun.

JV-yritykset vartioimisliikkeinä

ViestiKirjoittaja Hiltuka » Pe Loka 20, 2006 12:51

Tuossa aikani ratoksi selasin läpi eri järjestyksenvalvontapalveluja tarjoavien yritysten kotisivuja ja teinpä kyllä muutaman järkyttävän havainnon. Nämä havainnot ovat kyllä vartiointipuolella olleet jo tiedossa jonkin aikaa, mutta nyt vasta tajusin kuinka yleisiä nuo laittomat toimeksiannot ovat näissä yrityksissä. En syyllistä kaikkia yrityksiä, siellä on vallan loistaviakin, joiden kotisivut tarjoaa juuri sitä mitä pitääkin ja mikä tärkeintä, lain puitteissa.

Otin tuossa 26 yrityksen sivut esille arpomalla ja tarkistettuani ei yhdelläkään näistä ollut minkään sortin vartioimisliikelupia, ei edes rajoitettuja.

4 yritystä ilmoittaa suorittavansa paikallis- ja kohdevartiointia
5 yritystä ilmoittaa suorittavansa henkilösuojaustehtäviä
2 yritystä ilmoittaa tekevänsä rikosten paljastustoimintaa ja yksityisetsivätoimeksiantoja
2 yritystä ilmoittaa huolehtivansa omaisuuden vartioinnista (toinen näistä kertoo vielä etteivät toimi vartijana, vaan siviilioikeuksin)
1 yritys ilmoitti myös valvovansa lähestymiskieltojen noudattamista

Ainakin oman koulutuksen perusteella määrittäisin nuo kyllä vartioimisliiketoiminnan alaisiksi toimeksiannoiksi, viimeistään siinä vaiheessa kun niistä saadaan korvaus.

Mikä on oikein syynä tällaiseen ilmiöön? Totta kai se kuulostaa hienolta kun tarjotaan henkivartijoita, mutta onko edes nämä yrittäjät vaivautuneet ottamaan selvää lakipykälistä ja mitä tuollaiset palvelut vaativat heiltä!? Tapahtumien aikana on totta kai järjestyksenvalvojien velvollisuuskin vartioida myös tapahtumapaikalla olevaa omaisuutta yms. mutta jos kinkerit eivät ole käynnissä ts. yleisöä ei ole paikalla niin kylläpä heidän lisenssit päättyy siihen paikkaan. Tästä on TAVY julkaissut myös omilla sivuillaan tiedotteenkin.

Mielipiteitä asiasta ja jos joku tietää tarkemmin, niin valaiskaa tyhmää järjestyksenvalvoja/vartijaa millä perusteilla nämä yritykset voivat mainostaa noita palveluja!
Tyhmät valvovat järjestystä, nerot hallitsevat kaaoksen.
Hiltuka
 
Viestit: 47
Liittynyt: To Heinä 06, 2006 11:12
Paikkakunta: Lappeenranta

ViestiKirjoittaja Viki » Ma Kesä 23, 2008 11:08

Järjestyksenvalvojat valvovat järjestystä, nerot aiheuttavat kaaoksen :D
Viki
 
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Kesä 30, 2006 23:58


Paluu Ajankohtaista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron