JV-yritykset vartioimisliikkeinä

Ajankohtaiset aiheet ja miten päästään loistokkaan JV -työn alkuun.

JV-yritykset vartioimisliikkeinä

ViestiKirjoittaja Hiltuka » Pe Loka 20, 2006 12:52

Tuossa aikani ratoksi selasin läpi eri järjestyksenvalvontapalveluja tarjoavien yritysten kotisivuja ja teinpä kyllä muutaman järkyttävän havainnon. Nämä havainnot ovat kyllä vartiointipuolella olleet jo tiedossa jonkin aikaa, mutta nyt vasta tajusin kuinka yleisiä nuo laittomat toimeksiannot ovat näissä yrityksissä. En syyllistä kaikkia yrityksiä, siellä on vallan loistaviakin, joiden kotisivut tarjoaa juuri sitä mitä pitääkin ja mikä tärkeintä, lain puitteissa.

Otin tuossa 26 yrityksen sivut esille arpomalla ja tarkistettuani ei yhdelläkään näistä ollut minkään sortin vartioimisliikelupia, ei edes rajoitettuja.

4 yritystä ilmoittaa suorittavansa paikallis- ja kohdevartiointia
5 yritystä ilmoittaa suorittavansa henkilösuojaustehtäviä
2 yritystä ilmoittaa tekevänsä rikosten paljastustoimintaa ja yksityisetsivätoimeksiantoja
2 yritystä ilmoittaa huolehtivansa omaisuuden vartioinnista (toinen näistä kertoo vielä etteivät toimi vartijana, vaan siviilioikeuksin)
1 yritys ilmoitti myös valvovansa lähestymiskieltojen noudattamista

Ainakin oman koulutuksen perusteella määrittäisin nuo kyllä vartioimisliiketoiminnan alaisiksi toimeksiannoiksi, viimeistään siinä vaiheessa kun niistä saadaan korvaus.

Mikä on oikein syynä tällaiseen ilmiöön? Totta kai se kuulostaa hienolta kun tarjotaan henkivartijoita, mutta onko edes nämä yrittäjät vaivautuneet ottamaan selvää lakipykälistä ja mitä tuollaiset palvelut vaativat heiltä!? Tapahtumien aikana on totta kai järjestyksenvalvojien velvollisuuskin vartioida myös tapahtumapaikalla olevaa omaisuutta yms. mutta jos kinkerit eivät ole käynnissä ts. yleisöä ei ole paikalla niin kylläpä heidän lisenssit päättyy siihen paikkaan. Tästä on TAVY julkaissut myös omilla sivuillaan tiedotteenkin.

Mielipiteitä asiasta ja jos joku tietää tarkemmin, niin valaiskaa tyhmää järjestyksenvalvoja/vartijaa millä perusteilla nämä yritykset voivat mainostaa noita palveluja!
Tyhmät valvovat järjestystä, nerot hallitsevat kaaoksen.
Hiltuka
 
Viestit: 47
Liittynyt: To Heinä 06, 2006 11:12
Paikkakunta: Lappeenranta

ViestiKirjoittaja cebic » Pe Loka 20, 2006 13:47

Eikö näitä valvo sitten mikään taho?
Kyllä tuntuu monella alallla viranomaiset ja virkamiehet huohottavan niskaan ja tarttuvan pienimpiinkin juttuihin, niin onko turvapuoli freerideä?
cebic
 
Viestit: 313
Liittynyt: Ke Heinä 19, 2006 14:49
Paikkakunta: Joensuu

ViestiKirjoittaja PPa » Pe Loka 20, 2006 14:15

cebic kirjoitti:Eikö näitä valvo sitten mikään taho?
Kyllä tuntuu monella alallla viranomaiset ja virkamiehet huohottavan niskaan ja tarttuvan pienimpiinkin juttuihin, niin onko turvapuoli freerideä?

Kyllä valvoo, esimerkiksi tuo TAVY. Niillä vain tuntuu aika menevän kirjoitellessa määräyksiä vartijoiden voimankäyttövälineiden kantamisesta... :roll:

No onhan jotkut firmat saaneet tuosta huomautuksia, muutamat käsittääkseni jopa sakkoja vartioimisliikerikoksesta. Mutta eipä tuo tunnu vaikuttavan, samat firmat tarjoavat edelleen sivuillaan kyseisiä palveluita.

Niin kauan kuin kuka tahansa voi perustaa oman JV-firman, niin noita löytyy...

Ottaisivat vain kovan linjan. Firmat jotka noita harrastavat, niin omistajille/johdolle maksimirangaistus (6kk) vartioimisliikerikoksesta ehdottomana ja kortti pois. Silloin tuo saattaisi loppua joskus...
PPa
 
Viestit: 43
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2006 11:14

ViestiKirjoittaja sups » Su Loka 22, 2006 15:18

On muuten mielenkiintoista, kun lähes jokasen jv/vartiointi -puljun sivuilta (ihan niiden pienimpienkin/tuntemattomien) sivuilta löytyy se "hoidamme myös henkilösuojaustehtäviä ja meillä on koulutettu ja ammattimainen henkilöstö sitä varten".

Olisi kiva tietää, että millasia heppuja ne oikeasti on, kun tietääkseni suomessa ei mitkään kovin kummoiset markkinat näille palveluille ole...
sups
 
Viestit: 25
Liittynyt: Ti Heinä 11, 2006 11:43

ViestiKirjoittaja hps » Su Loka 22, 2006 18:11

PPa kirjoitti:No onhan jotkut firmat saaneet tuosta huomautuksia, muutamat käsittääkseni jopa sakkoja vartioimisliikerikoksesta. Mutta eipä tuo tunnu vaikuttavan, samat firmat tarjoavat edelleen sivuillaan kyseisiä palveluita.Palveluiden tarjoaminen ja mainostaminen on laillista. Niiden tuottaminen toimeksiantosopimukseen perustuen ja ansiotarkoituksessa on sitten laitonta. Voihan hyvin olla että jos joku parin hengen JV-firma ihan oikeasti saa henkilösuojauskeikan, niin sopivat sen tehtäväksi palkkatyönä eikä toimeksiannolla. En mä usko tuohon itsekään, mutta niin voisi olla...
hps
 
Viestit: 81
Liittynyt: Ti Heinä 11, 2006 18:10

ViestiKirjoittaja turva » Ma Marras 20, 2006 10:06

Jotkut teettävät myös keikat alihankintana vartioimisliikkeellä. Eli asiakas tilaa palvelun, tällöin firma ilmoittaa että toiminta on vartioimisliiketoimintaa ja se tuotetaan alihankintana vartioimisliikkeellä. Tai jos firmalla on pätevät kaverit itsellään mutta ei vartioimisliikelupaa voidaan homma teettää alihankintana vartioimisliikkeellä niin että omat miehet ovat alihankintana tekevän vartioimisliikkeen palveluksessakin.
turva
 
Viestit: 7
Liittynyt: La Elo 05, 2006 11:19

ViestiKirjoittaja Melvin » Su Huhti 01, 2007 21:20

Tiedän JV-puljuja, jotka suojaavat omaisuutta laillisin keinoin, eli toimivat vahtimestareina liikkeessä, jokamiehen oikeuksin. Silloin tällöin myös toimeksiantoja suoritetaan "omavartiointina", ko. JV-yrityksen kundit ovat hetkellisesti tilaavan yrityksen palkkalistoilla. Luonnollisestikaan eivät toimi JV-valtuuksin näissäkään tapauksissa.
Melvin
 
Viestit: 7
Liittynyt: Su Loka 29, 2006 17:46
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Konttorirotta » Su Huhti 22, 2007 16:50

Melvin kirjoitti:Tiedän JV-puljuja, jotka suojaavat omaisuutta laillisin keinoin, eli toimivat vahtimestareina liikkeessä, jokamiehen oikeuksin. Silloin tällöin myös toimeksiantoja suoritetaan "omavartiointina", ko. JV-yrityksen kundit ovat hetkellisesti tilaavan yrityksen palkkalistoilla. Luonnollisestikaan eivät toimi JV-valtuuksin näissäkään tapauksissa.


Pykälillä kikkailua joka jossain vaiheessa kostautuu!
Konttorirotta
 
Viestit: 3
Liittynyt: Su Syys 24, 2006 12:25
Paikkakunta: PKS

ViestiKirjoittaja Veksi » Ke Huhti 25, 2007 9:25

Melvin kirjoitti:Tiedän JV-puljuja, jotka suojaavat omaisuutta laillisin keinoin, eli toimivat vahtimestareina liikkeessä, jokamiehen oikeuksin.

Ja yllättävän usein kyseisiä "vahtimestarin" tehtäviä tekevillä on jv- ja/tai vartijakortti lähtenyt tai kuivumassa syystä tai toisesta...
Veksi
 
Viestit: 7
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 5:47
Paikkakunta: 62 leveyspiirin alapuolella


Paluu Ajankohtaista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron