Ravintolassa järjestettävä tilaisuus

Ajankohtaiset aiheet ja miten päästään loistokkaan JV -työn alkuun.

Ravintolassa järjestettävä tilaisuus

ViestiKirjoittaja LSPT » Pe Tammi 19, 2007 21:55

Kuviteltu tilanne. Ravintolassa järjestetään poikkeuksellinen tilaisuus Esim. Nyrkkeily ottelu. Sovelletaanko tällöin koko ravintolassa kokoontumislain säännöksiä, vai pitääkö esim. alue rajata jotenkin? Esim. ottelu alueella ja sen läheisyydessä kokoontumislakia ja muualla asetusta ravitsemis ja majoitus liikkeistä? Entä onko anniskelu säännöksissä tällöin poikkeuksia?
LSPT
 
Viestit: 12
Liittynyt: Ma Tammi 08, 2007 18:56

ViestiKirjoittaja nike » Pe Tammi 19, 2007 22:05

kyseisessä tapauksessa sovelletaan kokoontumislakia.
nike
 
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Tammi 09, 2007 22:57

Re: Ravintolassa järjestettävä tilaisuus

ViestiKirjoittaja hps » La Tammi 20, 2007 20:34

LSPT kirjoitti:Kuviteltu tilanne. Ravintolassa järjestetään poikkeuksellinen tilaisuus Esim. Nyrkkeily ottelu. Sovelletaanko tällöin koko ravintolassa kokoontumislain säännöksiä, vai pitääkö esim. alue rajata jotenkin? Esim. ottelu alueella ja sen läheisyydessä kokoontumislakia ja muualla asetusta ravitsemis ja majoitus liikkeistä? Entä onko anniskelu säännöksissä tällöin poikkeuksia?


Niin, yleisötilaisuuksiin sovelletaan kokoontumislakia. Tietenkään ei tarvitse koko ravintolaa ilmoittaa yleisötilaisuusalueeksi, jos haluaa rajata vain osan siihen käyttöön.
Anniskelu tapahtuu silloin muutoin normaalisti, mutta on hieman kyseenalaista voiko koko tilaisuusalue olla anniskelualuetta. Uskoisin että voi, mutta poliisi voi edellyttää siitä alkoholitarkastajan lausunnon.

JV:t pitää ilmoittaa poliisille kokoontumislain säätämällä tavalla, JV-oikeuksien suhteen toimitaan kokoontumislain kriteerien piirissä, mutta myös MARA-lakia sovelletaan yhtä aikaa sillä paikka on edelleen ravitsemisliike. Eli nämä kaksi lakia eivät ole toisensa poissulkevia, vaan silloin pitää noudattaa molempia yhtä aikaa.
hps
 
Viestit: 81
Liittynyt: Ti Heinä 11, 2006 18:10


Paluu Ajankohtaista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron