Missä voimankäyttökursseja

Aloitteleville järjestyksenvalvojille: ohjeita, vinkkejä, yms.

Missä voimankäyttökursseja

ViestiKirjoittaja uunari » Su Elo 13, 2006 8:46

Olen varmaan huono googlettamaan, kun en läydä pääkaupunkiseudulta voimankäyttäkurssien pitopaikkoja.
Linkkejä järjestäjistä kiitollisena ottaisin vastaan.
uunari
 
Viestit: 11
Liittynyt: Ti Elo 08, 2006 19:05

Re: Miss? voimank?ytt?kursseja

ViestiKirjoittaja HiljainenTiili » Su Elo 13, 2006 9:15

uunari kirjoitti:Olen varmaan huono googlettamaan, kun en läydä pääkaupunkiseudulta voimankäyttäkurssien pitopaikkoja.
Linkkejä järjestäjistä kiitollisena ottaisin vastaan.


Kannattaisiko koittaa vaikka tuosta etusivun linkkien kauttaää!

http://jarjestyksenvalvoja.org/index.phpäoption=com_linkdirectory&task=viewcat&catid=2&Itemid=35
HiljainenTiili
 
Viestit: 301
Liittynyt: Ma Heinä 03, 2006 14:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Miss? voimank?ytt?kursseja

ViestiKirjoittaja jyri » Su Elo 13, 2006 11:35

uunari kirjoitti:Olen varmaan huono googlettamaan, kun en läydä pääkaupunkiseudulta voimankäyttäkurssien pitopaikkoja.
Linkkejä järjestäjistä kiitollisena ottaisin vastaan.
Samoja ongelmia muillakin.. Etusivuilta läytyy ja yritän rakentaa tuon tapahtumakalenterin valmiiksi. Sieltä voi jatkossa katsoa kurssien ja tapahtumien ajankohdat.

Voimankäyttäkurssia valitessa kannattaa kiinnittää huomio kouluttajaan. Esim. jos on menossa tekemään täitä ovelle, niin kouluttajalla olisi hyvä myäs olla portsarin hommista kokemusta. Kaikki kouluttajat kertovat olevansa ammattilaisia ja kokemusta alalta yli 15 vuotta. Tämä pitää varmasti paikkansa. Oikea kouluttaja pystyy antamaan myäs alaan liittyviä vinkkejä. Tosin kurssi antaa vain valmiudet. Ammattitaito opitaan aina kentäll
jyri
 
Viestit: 241
Liittynyt: Ma Heinä 03, 2006 12:47

Pari vinkki

ViestiKirjoittaja Janne78 » Su Elo 13, 2006 22:03

Tässä pari, halpa ja kallis mutta molemmat paikat aika ns. ensiluokkaisa opettajiltaan. Tietty voimankäytän olen käynyt vain toisessa, mutta molemmissa on tullut alan koulutuksia ja kursseja käytyä.

Eli Järvenpään tyäväenopistossa on yksi tulossa muutaman kuukauden päästä, tuo on TODELLA halpa. Ja eipä sillä nyt sinällään väliä, mutta näemmä tietämäni kurssinpitäjä edelleen. Harvinaisen pätevä mies, huomaat kyllä jos menet.
http://opnet.virkamaki.fi/jarvenpaa/ohj ... .htm#18101

Ja tuossa Helsingin Amiedu (iso aikuiskoulutuskeskus ym)

http://www.amiedu.fi/index.cfmäaction=koulutustarjonta&doc=koulutus&koodi=229203&extra=on&aihenro=108

Jälkimmäisessä kerran kuussa näemmä suurinpiirtein ja muutamien viikkojen päästä seuraava. Tosin hinta sitten korkeampi.
Jape78-Nuorempi JV
Janne78
 
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 17:46
Paikkakunta: HML

...

ViestiKirjoittaja Janne78 » Su Elo 13, 2006 22:11

Niin juu ja vielä, jos et meinaa läytää eivätkä noista kumpikaan oikein käy itsellesi niin kokeile ennemmin hakea Järjestyksenvalvojan ERITYISKURSSI, eikä voimankäyttäkurssi. Varsinkin oppilaitokset käyttävät pääsääntäisesti tätä, kansalaisopistot ja yksityiset pienemmät kouluttajat taas ns. kansainomaista nimikettä eli voimankäyttökurssia.
Jape78-Nuorempi JV
Janne78
 
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 17:46
Paikkakunta: HML

Ja viel?..

ViestiKirjoittaja Janne78 » Su Elo 13, 2006 22:31

Tuo tosin on itselleni sitten aivan uusi juttu, että on näemmä irrallisena vielä tuolla Järvenpäässä Oc-sumutekoulutus. Pakko myäntää, että tässä kohtaa en tiedä miten asia menee...

Siis nythän on tulossa täälläkin puhuttu lakimuutos syksyllä (josta itsekin olivat tietoni jälkijunassa ja vääriä TKP:n osalta... :roll: ), eli juttuahan on ollut että MYäS VANHAT voimankäyttäkurssin suorittaneet siirtymäajalla joutuisivat käymään pelkän sumutekoulutuksen. Ilmeisesti tällä halutaan ns. suorittaa päteväitys, että kaikki todella osaavat käyttää tai ainakin ovat kokeilleet. VK-kurssia kuitenkin on todella kirjavalla sisällällä.

Ainakin uusille tulee jossain vaiheessa tosiaan tuo, että patukka tulee mukaan jo peruskurssilla ja sumute vaatii omansa. Eli vanha voimankäyttä siis kai lakkaa olemasta, näin olen itse antanut itselleni kertoa ja mitä asiaa olen tutkaillut...Ainakin toistaiseksi kuitenkin joka paikka kummiskin markkinoi voimankäyttäkursseja, että mukana tulee OC-koulutus ja oikeus luvan hakemiseen poliisilta...en sitten kyllä tiedä tuota hommaa.

Nythän kuitenki siirtymä on sillä tavalla jo toteutunut, että kun on tässä keväästä eteenpäin käynyt VARTIJAN oc-koulutuksen niin poliisilta saatavan hallussapito/hankkimiskortin takana lukee "Lupa voimassa niin kauan kuin toimii vartijana tai järjestyksenvalvojana". Eli vartijan sumutinkoulutuksella saa kaasun myäs jv-puolelle, muttei toisinpäin...

Tuo siis aika mielenkiintoinen havainto, että nythän tosiaan Järvenpäässä on erillisenä 3 tuntinen OC vaikka heti yläpuolella on koko voimankäyttäkurssi jonne se on myäs merkitty osa-alueeksi. Vartijan oc-koulutuskin on kuitenkin 5 tuntinen, eli tuo pari tuntia lyhyempi on kyllä itselleni arvoitus mikä se on. Vai onko tuo nyt sitten jo lakimuutosta ennakoiva ja sen jälkeinen koulutushomma, eli tuon käymällä saa kaasun sitten JV-puolelle. Tosin kai sen sitten vielä saa voimankäyttäkurssillakin...

Tuo on nyt vähän hämyinen homma.
Jape78-Nuorempi JV
Janne78
 
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 17:46
Paikkakunta: HML

ViestiKirjoittaja uunari » Ma Elo 14, 2006 16:33

Kiitos linkeistä Janne 78

Eiköhän tuo erillinen sumutekurssi ole tarkoitettu muille, kuin JV:lle joilla on lupa hommata sumute.
uunari
 
Viestit: 11
Liittynyt: Ti Elo 08, 2006 19:05

Eipi mit?

ViestiKirjoittaja Janne78 » Ma Elo 14, 2006 20:57

Niin vähän itsekin oletan, että sellaisesta olisi kyse. Etenkin koska jv:tä ei mainita tuossa mitenkään, mutta tiedä sitten kun tuo lakimuutos kummiskin taustalla kummittelee.

Varmaan voi kyllä hyvinkin olla ns. joku pikku ratkaiseva tuollainen pieni koulutus jos on esim. kiikun kaakun saako sumutinta muussa tilanteessa kuin tyähommiin. Tai ainakaan sellaisiin tyähommiin joissa se on rutiinityäkalu...Eipä oikein läydy monelta ei-alallaolevalta mitään kirjoitettavaa kaavekkeen kohtaan: Olen tutustunut sumuttimeenja sitä koskeviin sääntäihin, Missä? Miten? Milloin?
Jape78-Nuorempi JV
Janne78
 
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 17:46
Paikkakunta: HML

Re: Eipi mit?

ViestiKirjoittaja HiljainenTiili » Ma Elo 14, 2006 23:22

Janne78 kirjoitti:Niin vähän itsekin oletan, että sellaisesta olisi kyse. Etenkin koska jv:tä ei mainita tuossa mitenkään, mutta tiedä sitten kun tuo lakimuutos kummiskin taustalla kummittelee.

Varmaan voi kyllä hyvinkin olla ns. joku pikku ratkaiseva tuollainen pieni koulutus jos on esim. kiikun kaakun saako sumutinta muussa tilanteessa kuin tyähommiin. Tai ainakaan sellaisiin tyähommiin joissa se on rutiinityäkalu...Eipä oikein läydy monelta ei-alallaolevalta mitään kirjoitettavaa kaavekkeen kohtaan: Olen tutustunut sumuttimeenja sitä koskeviin sääntäihin, Missää Mitenä Milloinä


Niin, siihen uuteen JV-koulutukseen käsittääkseni on ympätty PK+VK samaan, 4-5pv kurssiin, joten erillistä OC:ta ei tervittaisi, mutta se selviää kunhan tuo tulee ulos joskus.
HiljainenTiili
 
Viestit: 301
Liittynyt: Ma Heinä 03, 2006 14:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ja viel?..

ViestiKirjoittaja hps » Ti Elo 15, 2006 9:44

Janne78 kirjoitti:Nythän kuitenki siirtymä on sillä tavalla jo toteutunut, että kun on tässä keväästä eteenpäin käynyt VARTIJAN oc-koulutuksen niin poliisilta saatavan hallussapito/hankkimiskortin takana lukee "Lupa voimassa niin kauan kuin toimii vartijana tai järjestyksenvalvojana". Eli vartijan sumutinkoulutuksella saa kaasun myäs jv-puolelle, muttei toisinpäin...


Toi johtuu Sisäasianministeriän ohjekirjeestä reilun vuoden takaa. Sen mukaan jos on käynyt LYTP:n mukaisen vartijan peruskurssin JA vartijan voimankäytän yleisen osan JA erityisen OC-osan, niin sen katsotaan täyttävän myäs JV-voimankäyttäkurssin vaatimukset. Patukka kun tulee jo vartijan peruskurssissa.
Jos olet "vanha" ja kokenut vartija, joka on käynyt vartijakurssin vartioimisliikelain aikana, niin sitten tuo ei sovellu. älytäntää Kyllä mielestäni, etenkin kun patukan käyttä kuului jo vanhaankin vartijan peruskurssiin. Mutta noin se nyt vaan on.

Ja sitten pitää muistaa, että jos ei ole käynyt JV-voimankäyttäkurssia tai noita vastaavia vartijakoulutuksia niin että JV-kortin takana lukisi maininta voimankäyttäkurssista, niin ei sitten myäskään saa sitä kaasua kantaa JV-hommissa. Ei vaikka kaasusumutinluvassa lukisi että se on voimassa JV-täissä. Ei siitä voi varsinaista rangaistusta saada kun missään laissa ei mainita että olisi edes olemassa jotakin "JV-voimankäyttäkurssia", mutta kortti voi lähteä kun rikkoo lupaehtoja vastaan.
Historiaa, mutta mainitaan nyt kuitenkin: Kun JV-laki aikanaan tuli voimaan, oli baarien ovilla aika paljon porukkaa täissä, joilla saattoi olla JV-peruskurssi käytynä ja sitten kanniskelivat aiemmin myännettyjä kaasuja kun aseenkantoluvassa luki että se on myännetty järjestysmiestehtäviin (tai muuten tyätä varten). Ja laittomia olivat ne kaasut, kun ei ollut voimankäyttäkurssia käytynä ja uutta aseenkantolupaa hankittuna sen jälkeen.

Poliisin myäntämiä mitä ihmneellisempiä kortteja on tullut nähtyä. Yhdelläkin kaverilla oli JV-kortissa merkintä voimankäyttäkurssista, kun oli suorittanut vartijan tkp-koulutuksen kaltaisen kurssin, mutta hän ei saanut silti kaasulupaa kun koulutukseen ei ollut kuulunut kaasukoulutusta. Ihan hyvä ettei saanut, mutta mitä se poliisi oli mahtanut miettiä laittaessaan väärillä perusteilla merkinnän JV-korttiin?
hps
 
Viestit: 81
Liittynyt: Ti Heinä 11, 2006 18:10

Niin

ViestiKirjoittaja Janne78 » Ti Elo 15, 2006 12:05

Eikäs "vanhoilla vartijoilla" ole muutenkin vähän lisäduunia jos haluavat erityiskursseja käydä koska Yleisen osanhan sai automaationa mukaan vasta 2001 vai 2002 lähtien. Eli sekin pitää käydä erikseen ja kuuluu jo VTP:hen kaikilla nykyisillä suorittajilla...Jopa niin, että jos sen ryssii niin ei ole vain yksi osa joka voi jäädä rästiin vaan koko koe täytyy tehdä uudelleenä Näin ainakin itse asian käsitin kun aikanaan tämän uuden systeemin mukaan vartijakurssit kävin.
Jape78-Nuorempi JV
Janne78
 
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 17:46
Paikkakunta: HML

Re: Niin

ViestiKirjoittaja hps » Ti Elo 15, 2006 18:50

Janne78 kirjoitti: Yleisen osanhan sai automaationa mukaan vasta 2001 vai 2002 lähtien. Eli sekin pitää käydä erikseen ja kuuluu jo VTP:hen kaikilla nykyisillä suorittajilla...


Kihlakuntakohtaista. Kyllähän sen sisältä kuuluu jo VTP-koulutukseen, mutta sitä ei saa silloin pitää erillisenä kurssina, josta saa erillisen todistuksen, joka käy voimankäyttäkoulutuksen osaksi. Taas ihan älytäntä, mutta periaatteessa se sama Yleinen osa pitäisi käydä uudelleen erillisenä VTP:n jälkeen, jotta se oikeasti kelpaisi osaksi voimankäytän koulutusta. Joissakin kihlakunnissa tätä ei kai vaadita, toisissa vaaditaan.

Jaa miksiä Ilmeisesti koska asetus vartijan erityisestä voimankäyttäkoulutuksesta edellyttää että koulutukseen osallistuja on vartija. Eli pitää ensin hakea vartijakortti, jonka jälkeen vasta saa osallistua voimankäyttäkoulutukseen hyväksyttävästi. Joutuu käymään samat asiat uudelleen, koska edellisellä kerralla ei vielä ollut "vartija". Tämä olisi surkuhupaisaa, ellei se olisi myäs ajanhukkaa ja rahastamista. Ei mulla ole mitään kertaamista vastaan, päinvastoin, mutta älytäntä silti. Ja tälle foorumille hyvin Off-Topic...
hps
 
Viestit: 81
Liittynyt: Ti Heinä 11, 2006 18:10


Paluu Miten pääsen työssä alkuun

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron