Aloittelijalle vinkkejä

Aloitteleville järjestyksenvalvojille: ohjeita, vinkkejä, yms.

Aloittelijalle vinkkejä

ViestiKirjoittaja Niko87 » La Heinä 01, 2006 14:04

Kävin pari kuukautta sitten järjestyksenvalvojakurssin ja samalla myäs voimankäyttäosuuden.

Olen ollut järjestyksenvalvojana parissa suuremmassa tapahtumassa. Nyt kiinnostais ravintolassa järjestyksenvalvojahommat. Kuinka noihin hommii pääseeä Pitääkä olla suhteita, jotta hommia saa?
Niko87
 
Viestit: 14
Liittynyt: La Heinä 01, 2006 13:56

ViestiKirjoittaja jake » La Heinä 01, 2006 19:55

Kyllähän siitä apua on, jos on suhteita muihin järjestyksenvalvojiin, mutta kehoitan sinua vilkaisemaan näiden sivustojen linkkejä, jossa on eri firmoja, jotka kenties etsivät tyäntekijäitä. Toinen juttu on sitten, että menet vain pokkana oville kysymään täitä ja jättämään käyntikorttejasi.
jake
 
Viestit: 7
Liittynyt: La Heinä 01, 2006 16:29
Paikkakunta: Järvenpää

V?litysfirmat ponnahduslautana useimmiten

ViestiKirjoittaja Janne78 » Ke Heinä 05, 2006 18:45

Menepä esim. tyäkkärin sivuille ja kirjoita sanahauksi "Järjestyksenvalvoja". Tulee pitkä lista lähinnä erilaisia järkkärihommia tarjoavia välitysfirmoja.

Homma menee pitkälti niin, että ilmoittaudut hakijaksi ja sinuun otetaan yhteyttä. Huomattava kuitenkin on, että firmoja on TODELLA erilaisia. Joku ottaa yhteyttä piankin ja kertoo itsestään, haastattelee sinut ja jopa voi katsoa millainen hakija on kyseessä. Toinen vastaa lyhyesti ja ilmoittaa sinun olevan listoilla näkemättä ja joku taas voi olla ettei vastaa kuukausikaupalla edes hakemukseen mitään ja sitten yks kaks tulee soitto: Ei sua kiinnostaisi yksi ilta paikassa x, sinne nyt tarvittaisiin väkeä. Aikalailla samallalailla toimii sekä tapahtumiin, että ravintoloihin suuntautuvat firmat, tosin yleensä molemmat ovat yhdessä eli hakee molempiin.

Firmoista sitten on kyllä paha sanoa yhtään mitään sen kummempaa, joskus on niin että iso firma joka hakee kymmeniä tyäntekijäitä ei kuitenkaan olekaan muu kuin joku yksi keikka ja sanon suoraan: voi jättää vielä palkatkin maksamatta. Joskus taas sitten joku yhden miehen puulaaki josta ei edes läydy netistä mitään, voi tarjota hommaa joka viikonlopuksi ja olla hyvinkin toimiva. Firman koko ja komeat sivut ja selostukset eivät todellakaan ole se paras mittari tässä. Tietysi isompi on aina vähän varmemman oloinen kuin joku aivan tuntematon pieni, se täytyy toki myäntää.

Mutta melkein se noiden välitysfirmojen kautta kannattaa aloittaa. Tosin on aika arpapeliä usein kun ei sitten tiedä koska mikäkin ottaa yhteyttä. Esimerkkinä voi sanoa, että joskus kevättalvella haet vaikka usempaankin ja mitään ei kuulu, sitten tulee kesäaika ja alkaa olla pieniä tapahtumia ja oville tuuraajien tarvetta jolloin voivat lähestyä vaikka kaikki joihin olet hakenut. Säännällisyyden saaminen on siis aika hankalaa näissä hommissa, koska harvoin sovitaan mitään pitkää pätkää yhteen ja samaan paikkaan ja tapahtumat ovat tietty tapahtumia...Eli tulevat ja menevät. Eri asia tietenkin jos on jokin laajempi firma ja jatkuvasti säännällisiä kohteita. Näin kuitenkin on aika harvoin välitysfirmojen tapauksessa.

Ja yksi pieni vihje vielä: Jos firman alla on kaikkea puutarhojen hoidosta viemärien putsauksiin ja hakee vielä JV:itä, niin silloin ei välttämättä ole kyseessä se kaikista keskitetyin toiminta:) Tällaisiakin kummiskin alalla on, että ei ole välttämättä edes ainuttakaan kohdetta tiedossa mutta ollaan "jos jotain tulee" -linjalla päätetty hakea pari järkkäriäkin listoille...
Jape78-Nuorempi JV
Janne78
 
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 17:46
Paikkakunta: HML

ViestiKirjoittaja valvoja » Ti Heinä 11, 2006 15:01

Suhteet on tärkeimmät ja niiden kautta homma hoituu. Harvemmin niitä aloittaneella on.Tämä tarkoittaa huonompia ovia..

Tästä se lähtee. Rohkeesti puhelin käteen ja soittoja JV-yrityksiin. Haastattelussa selviää millainen firma. Harvemmin hyvät ovet hakee missään mol.fi -sivuilla ovimihiehiä. Jos alalle haluat, niin jostain on aloitettava.

PS:Tapatumat ja festarit on eri tarina, niihin en ota kantaa.


Viesti siirrety 11.7.2006 Kirjoittaja Vesa
valvoja
Site Admin
 
Viestit: 50
Liittynyt: Su Kesä 18, 2006 12:53


Paluu Miten pääsen työssä alkuun

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron