Tilanteen vaarallisuuden arviointi

Keskustelua erillaisista toimintatavoista.

Valvojat: jampula, pihapoliisi

Tilanteen vaarallisuuden arviointi

ViestiKirjoittaja uncle_w » La Kesä 13, 2009 0:13

Tein klassisen mokan tänään. Menin herättämään nuorta, selvästi alaikäistä, naishenkilöä liikennemyymälän ravintolasta. Kaupungissa oli samaan aikaan iso tapahtuma, joka keräsi yhteen valtavasti porukkaa, erityisesti nuorisoa. Ajattelin toki, että teinityttö oli sammunut liiallisesta siideristä tai ofeliasta (vai mitä niitä nykyisin on). Hän ei kuitenkaan reagoinut herättelyyn, puhutteluun eikä peruskipuun (niska). Ajattelin heti sairaskohtaus ja tarkistin ranteet ettei löydy esim. diabetekseen liittyvää "korua". Mikään ei viitannut sairauskohtaukseen, mutta päätin vielä kokeilla kivun antamista painelemella kynnen alta. Ei mitään reaktiota. Tajusin heti, että on hätäpuhelun paikka. Ammattimiehet tulivatkin nopeasti ja saivat lapsosen nopeasti hereille lyhyeksi hetkeksi, jonka aikana hän kertoi käyttäneensä huumeita. Riensin kovaa vauhtia desinfioimaan käsiäni kun olin hölmöyksissäni mennyt painelemaan häntä kynnen alta ilman suojahanskoja. Nykyisinhän nämä ainesankarit ymmärtävät piikittää kynnen alle yms. piilopaikkoihin jälkien peittämiseksi. No, maanantaina sitten verikokeisiin, ettei vaan tarttunut mitään ei-toivottua.

Tarinan opetus: Ei koskaan tilanteeseen "kädet taskussa, vihellellen"! Parempi olettaa aina pahinta, kuin olla liian optimistinen. Onneksi mitään eritettä ei kuitenkaan liittynyt tapaukseen, joten varmasti ei mitään ole tarttunut, mutta harmittaa oma löysäily ja hyväuskoisuus.

-A
uncle_w
 
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2006 18:16
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Tilanteen vaarallisuuden arviointi

ViestiKirjoittaja normaali » Ma Kesä 15, 2009 7:31

Käytän aina hanskoja ku herättelen asiakkaita.. Yleensä pidän aina hanskat päällä kun joutuu koskemaan asiakkaisiin!! Oon kerran joutunut seurantaan ja voin kertoa että se oli pikkasen pitkä puolvuos ennen ku tuli "puhtaat paperit" ... Ikinä ei oo niin kova kiire tilanteisiin ettei ehtis laittaa hanskat käteen :!: :!:
normaali
 
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Touko 20, 2009 9:35

Re: Tilanteen vaarallisuuden arviointi

ViestiKirjoittaja Esimies » Pe Kesä 26, 2009 13:34

Kannattaa aina varautua "pahimpaan" ja siihen että "asiakkaalla" on jonkin näköisiä tauteja.. Ja jos esim. painissa vahingossa tulee "kontakti" niin voi aina kertoa poliisille ja yrittää tiedustella jos kyseisen hlö:n tiedoissa mainitaan verisairauksia. Kysyn yleensä aina kiinniotetulta jos sil on jotain tauteja.
Itse käyn nykyään säännöllisesti testeissä (3 kuukauden välein) ihan varmuuden vuoksi.
Better safe than sorry
Esimies
 
Viestit: 26
Liittynyt: Ke Touko 20, 2009 14:09


Paluu Miten toimia tilanteessa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron