Ampumis-ja puukotustapaukset ravintoloissa

Keskustelua ravintoloiden järjestyksenvalvonnasta.

Valvojat: jampula, pihapoliisi

Ampumis-ja puukotustapaukset ravintoloissa

ViestiKirjoittaja jamppa » Ti Helmi 27, 2007 10:22

Tämä aihe nyt varmaan ollaan keskusteltu useasti läpi, myös tälläkin foorumilla varmasti. Tämän viikonlopun tapaukset on kuitekin hyvä ottaa puheeksi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2007022 ... 1_uu.shtml

Kuten iltalehdestä voi lukea, tunnettu suomalainen väkivaltarikollinen ryntäsi baariin aseen kanssa uhkailemaan järjestyksenvalvojia.
Samoin Helsingin Sanomissa uutisoitiin eilen, että Jyväskylässä ravintolassa oltiin puukotettu miestä ylävartaloon.
Nämä nyt eivät ole ensimmäisiä, eikä varmasti viimeisiä vakavia tapauksia, joita on baareissa tapahtunut.

Ovathan jotkut tilanteet vaatineet joskus jopa asiakkaan tai esim: baarityöntekijän hengen.
Tällainen tapaus sattui mm: Karjaalla 1998, kun käsirysyn päätteeksi toinen vahtimestari ammuttiin kuoliaaksi ja toinen haavoittui. Sotkamossa oli vastaava tapaus joulukuussa 2002, kun ravintolasta poistettu mies tuli kostamaan, ja ampui toisen järjestyksevalvojan hengiltä, ja haavoitti toista.
Tämä kuukausi ja vuosi oli erityisen synkkä ravintola-alalla. Vain viikko tämän tapauksen jälkeen Mäntsälässä toistui sama tilanne. Portsari heitti riitapukarin ulos, tyyppi kävi kotoa hakemassa haulikon, palasi ravintolan edustalle, ja ampui sekä järjestyksenvalvojan että asiakkaan, jonka kanssa oli tapellut.
Monet muistavat varmasti myös Turussa maaliskuussa 2005 sattuneen tapauksen, kun Linnankadulla sijaitsevassa baarissa baarimestari puukotettiin hengiltä.

Nämä ovat äärimmäisen ikäviä, ja onneksi myös harvinaisia tapauksia. Millaisia kokemuksia on tämän foorumin porukalla? Ampuma-aseella nyt varmasti hyvin harvaa on baarin ovella uhattu, mutta jo teräaseita porukalla tuntuu olevan ravintoloissa. Onko uhkailtu?
jamppa
 
Viestit: 24
Liittynyt: Pe Tammi 12, 2007 20:45
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

ViestiKirjoittaja Hiltuka » Ti Helmi 27, 2007 15:11

Aseita ei itselle ole vielä tullut (onneksi) vastaan ovella ollessa, mutta teräaeita erilaisina variaatioina kyllä ja kerran nuoruuden innolla töitä tehdessäni ehtivät hieman pistääkin. Nyt onkin vierähtänyt aikaa jo kolme vuotta kun on viimeksi joutunut Spydercoa tuijottamaan töissä! On se aika ontto tunne ensimmäisellä kerralla, vaikka miten oli ajatellut sen joskus sattuvan kohdalle.

Joensuun ajoilta on muistissa myös ampuma-asetapaus, kun paikalliset lyhythiuksiset isänmaan ystävät tulivat kostoreissulle ja hyvä ystäväni oli silloin ovivuorossa. Onneksi välissä oli tukeva puuovi ja lähellä poliisipartio, eikä laukaustakaan ehtineet ampua.

Kyseisessä ravintolassa oli silloin muutenkin ongelmia ja äijille tuli aseistusta vastaan juniori-Karhu pesismailasta noihin tuliaseisiin saakka. Poliisivankilassa työskennellessäni kysyin näiltä sankareilta miksi tuon pesäpallomailan pitää olla juniori-Karhu, niin vastasivat että
A. Se on jo valmiiksi punainen niin ei veri erotu niin selkeästi ja
B. Se joustaa tarpeeksi eikä katkea ihan heti.

Pojat olivat ilmeisesti sitten ajan myötä testailleet kun tällaiseen johtopäätökseen ovat päässeet :)
Tyhmät valvovat järjestystä, nerot hallitsevat kaaoksen.
Hiltuka
 
Viestit: 47
Liittynyt: To Heinä 06, 2006 11:12
Paikkakunta: Lappeenranta

ViestiKirjoittaja gottfrid » Ti Helmi 27, 2007 22:22

Viime vuoden toukokuussa poistin teinin ravintolasta joku oli sammunu, Hän ei ollut mitenkään yhteistyöhaluinen. yritin taluttaa hänet ovelle mutta oli kuulemma niin humalassa ettei jalat toiminu, joten kirjaimellisesti kannoin hänet ulos... ulos päästyämme hän otti taskusta puukon ja yritti iskeä mua sillä. ehdin saada oven meidän väliin, samalla pukko osui oveen. Lopputulos oli että kaasutin asiakasta ja soitin poliisin paikalle. vielä ei ole ollut oikeudenkäyntiä. mielenkiinnolla odotan millaisen rangaistuksen hän saa...
gottfrid
 
Viestit: 51
Liittynyt: Ma Elo 07, 2006 0:32

ViestiKirjoittaja Jas_hc » Ke Helmi 28, 2007 14:26

Uhkailtu ei vielä ole, mutta monet kerrat olen taittoveitsen, spyderco yms, olen ottanut pois / käskenyt jättään narikkaan, yllättävän yleisiä ne on. Monitoimityökalut on myös yksi juttu, itse kun olen rokkiklubilla töissä niin joinakin iltoina n joka toisella tyypillä on sellanen, ja ainakin leathermaneista saa veitsen nopeasti esille.
Jas_hc
 
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Tammi 09, 2007 0:48

ViestiKirjoittaja jamppa » Ke Helmi 28, 2007 21:55

Kuten näkyy, kyllä asiakkailla vaan esim: just teräaseita on rafloissa mukana, eikä mitään ihan vähän. Eikä jää aina edes uhkailuksi, vaan niillä tosiaan koetetaan myös vahingoittaa. Liivit on siis hyvä pitää päällä.

Itselläni tähän asti ainoa teräase "uhka" oli pari vuotta sitten eräässä yökerhossa, kun suomalaiset ja venäläiset ottivat joukolla yhteen. Oli siinä sitten yhdellä Moskovan sankareista, olisko ollu jonkin tyyppinen kääntöveitsi, jolla sohi ja uhkaili muita tappelijoita. Hyvä, että yökerhoissa on yleensä useampikin poke. Meitäkin oli lopulta kolme ottamassa puukkoa pois siltä venakolta. Yks veti jalat alta, ja toiset piti käsistä kiinni ja laitto käsiraudat. Onneksi ei tapahtunut mitään pahempaa. Jos olisin yksin ollut tilanteessa, niin ei olis varmaan auttanut muu, kun turvautua kaasuun. On myös ollut joskus tilanteita, kun illan ja sulkemisajan jälkeen baarin lattialta on löytynyt mm: Leathermaneja, ruuvimeisseleitä kerran jopa vasara.
jamppa
 
Viestit: 24
Liittynyt: Pe Tammi 12, 2007 20:45
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

ViestiKirjoittaja gottfrid » Su Huhti 22, 2007 13:23

gottfrid kirjoitti:Viime vuoden toukokuussa poistin teinin ravintolasta joku oli sammunu, Hän ei ollut mitenkään yhteistyöhaluinen. yritin taluttaa hänet ovelle mutta oli kuulemma niin humalassa ettei jalat toiminu, joten kirjaimellisesti kannoin hänet ulos... ulos päästyämme hän otti taskusta puukon ja yritti iskeä mua sillä. ehdin saada oven meidän väliin, samalla pukko osui oveen. Lopputulos oli että kaasutin asiakasta ja soitin poliisin paikalle. vielä ei ole ollut oikeudenkäyntiä. mielenkiinnolla odotan millaisen rangaistuksen hän saa...Nyt on oikeudenkäynti takana. Rangaistukseksi tuli Sakkoja 1,5v ehdollista vankeutta....
gottfrid
 
Viestit: 51
Liittynyt: Ma Elo 07, 2006 0:32


Paluu Järjestyksenvalvonta ravintoloissa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron