Omistaja kävelee järjestyksenvalvojan yli

Keskustelua ravintoloiden järjestyksenvalvonnasta.

Valvojat: jampula, pihapoliisi

Omistaja kävelee järjestyksenvalvojan yli

ViestiKirjoittaja Aleksanteri » Su Heinä 16, 2006 23:25

Tuli tässä viikonloppuna heitettyä keikka pikku paikkakunnan ravintolassa. Sisään yritti tulla hyvin päihtyneitä henkiläitä. Päätin olla ottamatta joukkuetta sisällä, jolloin alkoi kamala valitus ja vittuilu: "Sä saat kenkää täältä, jos et päästä meitä sisälle, pyydä omistaja paikalle, se on meidän tuttu.." Ja omistajahan jo sieltä kiirehtikin ovelle ja päästi nämä erittäin päihtyneet asiakkaat sisälle, todeten vain: "Hyviä asiakkaita, nämä pääsevät aina sisälle!"

Omistaja siis käveli reippaasti ylitseni. Onko teillä muilla samanlaisia kokemuksia ja miten olette toimineetä Kyllä minua ainakin vitutti!
Aleksanteri
 
Viestit: 2
Liittynyt: La Heinä 01, 2006 21:08
Paikkakunta: Savonlinna

Re: Omistaja k?velee j?rjestyksenvalvojan yli

ViestiKirjoittaja HiljainenTiili » Ma Heinä 17, 2006 0:08

Aleksanteri kirjoitti:Omistaja siis käveli reippaasti ylitseni. Onko teillä muilla samanlaisia kokemuksia ja miten olette toimineetä Kyllä minua ainakin vitutti!


Joskus vuosia sitten oli. Sen jälkeen, vahingosta viisastuneena olen tehnyt omistajalle selväksi sen, että kuka hoitaa viinan kaatamisen ja kuka pitää järjestyksen yllä.

Ongelmanahan juurikin tuoreiden järkkäreiden kanssa ovilla on se, että he suostuvat ottamaan kaiken paskan niskaansa minkä juomanlaskija sinne kippaa - sitä meinaan riittää. Tämä siksi, että pelätään sen mitättämän korvauksen saamattajäämisen puolesta, jota pohjapalkaksi myäs kutsutaan.

Niin kauan kun hommissa lammastellaan, niin kauan saa olla valmiina ottamaan paskaa ropeliin. Pelisääntäjen selvittäminen joko sopimuksentekovaiheessa tai illan alussa, helpottaa kaikkien elämää. Jos hommaan tulee vauhdissa muutos, niin omistajalle voi kertoa, että hommaa uuden ukon ruotuun. Neljännen tai viidennen JV:n jälkeen uskon jo että homma alkaa onnistumaan.
HiljainenTiili
 
Viestit: 301
Liittynyt: Ma Heinä 03, 2006 14:00
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja ZXCXCZ » Ma Heinä 17, 2006 0:32

Jos olet paikassa uutena pokena, ei ole järkevää vetää heti liian tiukaa linjaa.
Jokaisessa paikassa on omat kantikset jotka osaavat käyttäytyä myäs pienessä kännissä ja pitävät paikkaa pystyssä.
Uskollisimmat kantikset ovat ongelmatilanteissa myäs baarin puolella.
Ravintola tekee bisnestä ja portsarin yksi tärkeimmistä tehtävistä on turvata bisnes, niin ettei järjestyshäiriäitä ole, eikä viranomaisilla ole valittamista baarin toiminnasta.
ZXCXCZ
 
Viestit: 27
Liittynyt: Ke Heinä 12, 2006 3:33

ViestiKirjoittaja HiljainenTiili » Ma Heinä 17, 2006 1:13

ZXCXCZ kirjoitti:Jos olet paikassa uutena pokena, ei ole järkevää vetää heti liian tiukaa linjaa.


Valitettava tosiasia on, että sitä linjaa ei pysty tiukentamaan enää sen jälkeen kun on antanut jo ärveltämiselle suostumuksen. Tai pystyy kyllä, mutta sitten se vaatii erikoistoimenpiteitä ja ns. kuppilan "siivoamisen", joka taas ei ole kaunista katseltavaa. Itse olen tehnyt PK-seudulla sekä sen ulkopuolella yhdeensä n.30 eri kuppilan ovella täitä ja muutaman paikan "siivonnut" ja pitää sanoa rehellisyyden nimissä, että kun alkuun ottaa tiukan linjan, mutta pystyy sen niin asiakkaille, kun omistajalle selvittämään bisneksen sekä turvallisuudentunteen kasvulla, niin alkuunhan siinä on tietysti muutosvastarintaa havaittavissa, mutta ihminen on sopeutuva eläin ja oppii nopeasti uudet käytäsmallit.



ZXCXCZ kirjoitti:Ravintola tekee bisnestä...


Yrittäjänä olen tästä aivan samaa mieltä.

ZXCXCZ kirjoitti:...portsarin yksi tärkeimmistä tehtävistä on turvata bisnes...


Tosissasiko tuon heitit vai huumorillaä Kyllä ainakin minun moraalikäsitykseni turvallisuudesta menee "karvakäden" perheen ruokkimisen edelle.
HiljainenTiili
 
Viestit: 301
Liittynyt: Ma Heinä 03, 2006 14:00
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Rookie » Ma Heinä 17, 2006 10:11

Olen itse kallistumassa enemmän ZXCXCZ:n kannalle bisneksen turvaamisen puolesta. Tosiasiahan on, että mitä enemmän ravintolan myynti muodostuu kanta-asiakkaiden ostoista, sitä enemmän joutuu tekemään kompromisseja asiakkaiden kunnon suhteen. On totta että sille tielle lähdettäessä joutuu tekemään komromisseja vastaisuudessakin, kyllä.
Mutta tärkeintä taitaa (mielestäni), ikävä kyllä, olla "tuotanto". Eli raha, raha ja raha.
Rookie
 
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Heinä 12, 2006 10:45
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja HiljainenTiili » Ma Heinä 17, 2006 10:40

Rookie kirjoitti:Olen itse kallistumassa enemmän ZXCXCZ:n kannalle bisneksen turvaamisen puolesta. Tosiasiahan on, että mitä enemmän ravintolan myynti muodostuu kanta-asiakkaiden ostoista, sitä enemmän joutuu tekemään kompromisseja asiakkaiden kunnon suhteen. On totta että sille tielle lähdettäessä joutuu tekemään komromisseja vastaisuudessakin, kyllä.
Mutta tärkeintä taitaa (mielestäni), ikävä kyllä, olla "tuotanto". Eli raha, raha ja raha.


Uskon että varmasti saat aiheesta mielenkiintoisen keskustelun aikaiseksi käräjillä, kun aikanasi kerrot olleesi pizzeriassa ainoastaan turvaamassa omistajan bisnest
HiljainenTiili
 
Viestit: 301
Liittynyt: Ma Heinä 03, 2006 14:00
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja ZXCXCZ » Ma Heinä 17, 2006 21:22

HiljainenTiili kirjoitti:
Valitettava tosiasia on, että sitä linjaa ei pysty tiukentamaan enää sen jälkeen kun on antanut jo ärveltämiselle suostumuksen.


En tarkoittanut, että pitäisi hyväksyä ärveltäminen.

Ravintolalla on omat kanta-asiakkaansa jotka ravintola haluaa pitää.
Silloin puhutaan kohderyhmästä jota ravintola hakee.
Kun ravintolaan tulee asiakkaita jotka eivät kuulu tähän ryhmään, ei heidän kanssaan tarvitse juurikaan joustaa. Oikeat asiakkaat oikeassa paikassa osaavat jopa ärveltää fiksusti häiritsemättä toistensa viihtyvyyttä. Pahinta on virkaintoinen portsari joka ei tunnista ravintolan kanta-asiakkaita.

Kyllä portsarin tehtävä on turvata bisnes, se on todella tärkeä juttu.
Kassakoneen pitää laulaa, eikä bisnekseen saa tulla katkoja.
ZXCXCZ
 
Viestit: 27
Liittynyt: Ke Heinä 12, 2006 3:33

ViestiKirjoittaja Mercenary » Ti Heinä 18, 2006 12:21

ZXCXCZ kirjoitti:Jos olet paikassa uutena pokena, ei ole järkevää vetää heti liian tiukaa linjaa.
Jokaisessa paikassa on omat kantikset jotka osaavat käyttäytyä myäs pienessä kännissä ja pitävät paikkaa pystyssä.
Uskollisimmat kantikset ovat ongelmatilanteissa myäs baarin puolella.
Ravintola tekee bisnestä ja portsarin yksi tärkeimmistä tehtävistä on turvata bisnes, niin ettei järjestyshäiriäitä ole, eikä viranomaisilla ole valittamista baarin toiminnasta.


Mieluummin heti tiukempi kuin läysempi linja.

Ja jos se vakkari on täydessä tenussa, niin sitä ei sitten oteta sisään, oli sitten miten hyvä asiakas tahansa.

Viranomaisilla saattaa alkaa olla valittamista ravintolan toiminnasta jos ravintola on täynnä umpikännissä olevia ääliöit
Mercenary
 
Viestit: 207
Liittynyt: Su Heinä 09, 2006 19:56

ViestiKirjoittaja Pumppis84 » Ti Heinä 18, 2006 16:08

Meillä on sellanen homma, että jos omistaja kumoaa porttikiellon ilman meitä tai päästää sisälle vaikka on liian kännissä, niin me alamme kaikki lakkoamaan portsarihommista. meidän yli ei kävele kukaan se on meidän homma ei omistajan, tai sit laitetaan omistajalle kyltti kouraan ja tullaan porukalla retteläimään :D
Pumppis84
 
Viestit: 131
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2006 15:27
Paikkakunta: 016

ylik?vely?

ViestiKirjoittaja tokka » Ma Heinä 31, 2006 13:49

Tervehdys.
Mik??n ei ole perseemm?st? kuin se ett? antaa ravintola henkil? kunnan astua portsarin varpaille. Itse olen ilmoittanut aina baarissa ett? kesken illan ei tulla opastamaan ,neuvomaan vaan asioista jotka ovat omistajaa/baari porukkaa vaivanneet kertovat vasta illan p??tteeksi mit? olisimme voineet tehd? toisin ja sekin rakentavassa s?vyss?!

Ja minun mielest? my?s portsarin yksi isoin teht?v? on baarissa saada tehty? tili? itelleen. Ja suurin osa n?ist? kantiksista on ns.herrasmiehi? mitk? osaa tipata? Paljon mukavampi on kantaa hyvin tipannut asiakas ulos kun taas sellainen joka naristen maksaa narikan. :wink:
tokka
 
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Heinä 31, 2006 13:16
Paikkakunta: vantaa

ViestiKirjoittaja YV » Ti Syys 05, 2006 12:54

Pumppis84 kirjoitti:Meillä on sellanen homma, että jos omistaja kumoaa porttikiellon ilman meitä tai päästää sisälle vaikka on liian kännissä, niin me alamme kaikki lakkoamaan portsarihommista. meidän yli ei kävele kukaan se on meidän homma ei omistajan, tai sit laitetaan omistajalle kyltti kouraan ja tullaan porukalla retteläimään :D

Kuinka vaikeaa on asiallisesti ja fiksusti perustella ravintolan vastaavalle hoitajalle, että jos alla lueteltuja alkoholilain pykäliä aletaan toistuvasti ja kovin laiminlyämään, läänin alkoholitarkastaja varmasti kiinnostuu asiasta ja paikan anniskeluluvat jäädytetäänä

23 ä Anniskelupaikan järjestys

Päihtynyttä ei saa päästää anniskelupaikkaan. Asiakas, joka käyttäytyy häiritsevästi tai jonka päihtymys on selvästi havaittavissa, on poistettava anniskelupaikasta.

Anniskeltu alkoholijuoma on nautittava anniskelualueella. Anniskellun tai anniskelua varten ravintolaan toimitetun alkoholijuoman vähittäismyynti tai muu pois kuljettaminen anniskelupaikasta on kielletty.
24 ä Anniskelukiellot

Alkoholijuomaa ei saa anniskella:

1) kahdeksaatoista vuotta nuoremmalle;

2) häiritsevästi käyttäytyvälle tai selvästi päihtyneelle; tai

3) jos on aihetta olettaa alkoholijuoman väärinkäyttää.


Vähintään 1,2 ja enintään 2,8 tilavuusprosenttia etyylialkoholia sisältävää juomaa ei saa anniskella henkilälle, joka on kahdeksaatoista vuotta nuorempi.
YV
 
Viestit: 48
Liittynyt: Ti Syys 05, 2006 11:36

ViestiKirjoittaja Chokehold » Ti Syys 05, 2006 15:34

YV kirjoitti:Kuinka vaikeaa on asiallisesti ja fiksusti perustella ravintolan vastaavalle hoitajalle, että jos alla lueteltuja alkoholilain pykäliä aletaan toistuvasti ja kovin laiminlyämään, läänin alkoholitarkastaja varmasti kiinnostuu asiasta ja paikan anniskeluluvat jäädytetäänä


Joissain tapauksissa hyvinkin vaikeaa
Chokehold
 
Viestit: 35
Liittynyt: Ke Elo 02, 2006 16:10

ViestiKirjoittaja limppu » Ke Loka 11, 2006 1:39

23 ä Anniskelupaikan järjestys

Päihtynyttä ei saa päästää anniskelupaikkaan. Asiakas, joka käyttäytyy häiritsevästi tai jonka päihtymys on selvästi havaittavissa, on poistettava anniskelupaikasta.


noh tolla perusteella kaikista baareista täytyis viikonloppuisin varmaan poistaa 90 % asiakkaista jo alkuillasta :lol:
-Janoisten asiakkaiden pahin vihollinen-
limppu
 
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Loka 10, 2006 20:55
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja PPa » Ke Loka 11, 2006 5:49

Chokehold kirjoitti:
YV kirjoitti:Kuinka vaikeaa on asiallisesti ja fiksusti perustella ravintolan vastaavalle hoitajalle, että jos alla lueteltuja alkoholilain pykäliä aletaan toistuvasti ja kovin laiminlyämään, läänin alkoholitarkastaja varmasti kiinnostuu asiasta ja paikan anniskeluluvat jäädytetäänä


Joissain tapauksissa hyvinkin vaikeaa


Joo, ton lain (ja pari muutakin) kun saisi muutamallakin eri kielellä. Kuten urduksi, hindiksi yms. niin voisi ymmärrystä alkaa kun lukisivat äidinkielellään...
PPa
 
Viestit: 43
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2006 11:14

ViestiKirjoittaja Hermokapseli » To Loka 25, 2007 12:16

Toi on niin perseestä. Teen nyt XX baarin ovella keikkaa ja tämä pomo
astuu koko ajan siellä portsarin varpaille. Neuvoo koko ajan ja sitten
poisto vaiheessa tulee huutelemaan seläntaakse asiakkaalle kaiken näköistä
paino kelvotonta. Olisi joskus kiva päästää asiakas käsistä vahingossa.
Oppisi oleen. :D Ja miten te suhtaudutte tähän tuoppien keräämiseen
pöydistä? Itse ilmoitin heti että loppuu portsarin hommat samantien
jos tässä ruvetaan keräämään vielä mukeja pöydistä.
Muutenkin saa niellä niin paljon paskaa omistajalta/asikkailta. Että :twisted:
Hermokapseli
 
Viestit: 5
Liittynyt: To Loka 25, 2007 9:31

Seuraava

Paluu Järjestyksenvalvonta ravintoloissa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron