Aloittelija kysyy ongelmatilanteesta.

Keskustelua tapahtumien järjestyksenvalvonnasta.

Valvojat: jampula, pihapoliisi

Aloittelija kysyy ongelmatilanteesta.

ViestiKirjoittaja Retku » Pe Tammi 26, 2007 20:41

Hei!

Tilanteeni ja kysymykseni olisi seuraavanlainen, elikkä:

Tässä pienessä kylänpahasessa, missä asun, järjestetään niin sanotut "Nuorten bailut" joissa ikähaarukka menee noin 16-22v. Tilaisuuteen pääsee lipulla, joka lunastetaan ovelta 5 euroon ja lisäksi nimen on oltava kutsulistassa. Kuitenkin koska kaikkia lippuja ei saa myytyä vieraslistalla oleville, joutuu niitä myymään ovella "jämävieraille", jotka eivät siis ole listassa. Tämähän tarkoittaa, että tilaisuus muuttuu yksityisestä yleiseksi. Minua on pyydetty tähän tilanteeseen ovelle, mutta hiukan epäilyttää, koska sielä tulee olemaan alle 18 vuotiaita humaltuneena. Mikä on poliisin mielipide tähän asiaan? kuinka asia tulisi hoitaa, koska tämä "työnantaja" sanoo että sinne siis tulee alle 18 vuotiaita ja se on _must_ koska osa näistä on tämän kavereita. Joustaako laki mitenkään tässä asiassa? 16v on siis ehdoton alaraja. Huvilupa on kyllä. ja vieraita hieman alle tai yli 200. Yksin olisi tarkoitus olla ovella, mutta enpä tiedä.. Kiitän neuvoista.

ja ps. olen nuori pojankloppi joka ei ole kuin muutamia ulkoilmakeikkoja tehnyt ja korttikin on tuore, joten anteeksi jos teksti ja kysymys kuulostaa epäammattimaiselta, mutta.. :oops:
Retku
 
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2006 16:29
Paikkakunta: Hanko

Re: Aloittelija kysyy ongelmatilanteesta.

ViestiKirjoittaja hps » Pe Tammi 26, 2007 21:11

Retku kirjoitti:Kuitenkin koska kaikkia lippuja ei saa myytyä vieraslistalla oleville, joutuu niitä myymään ovella "jämävieraille", jotka eivät siis ole listassa. Tämähän tarkoittaa, että tilaisuus muuttuu yksityisestä yleiseksi.


Miten niin muuttuu? Kyseessä on ihan yhtä lailla yleisötilaisuus, olipa se rajattu pelkästään kutsutuille tai olipa se miten kenelle tahansa tarkoitettu. Ei siinä muutu mikään.

Retku kirjoitti:Minua on pyydetty tähän tilanteeseen ovelle


Jos se olisi yksityistilaisuus, et voisi siellä toimia, joten senki takia se on selvästikin yleisötilaisuus.

Retku kirjoitti:mutta hiukan epäilyttää, koska sielä tulee olemaan alle 18 vuotiaita humaltuneena. Mikä on poliisin mielipide tähän asiaan? kuinka asia tulisi hoitaa, koska tämä "työnantaja" sanoo että sinne siis tulee alle 18 vuotiaita ja se on _must_ koska osa näistä on tämän kavereita. Joustaako laki mitenkään tässä asiassa?


Ei mikään laki kiellä alaikäistä olemasta humalassa. Alkoholin hallussapitäminen heiltä on kielletty, ja kaikenlainen alkoholin välittäminen/antaminen/anniskelu alaikäiselle on kiellettyä. Humalassa oleminen ei ole. Uskoisin että poliisin mielipide asiaan voi olla vain "muista tarkkailla alaikäisiä asiakkaita erityisen paljon, ettei heille vaan tapahdu mitään pahaa". Laki ei jousta kuin lakiin säädetyllä tavalla, mutta mikään tuossa ei edellytäkään lain joustamista.
Yksikään asiakashan ei saa juoda alkoholijuomia tapahtumassa, elleivät ne ole anniskeltuja, jolloin pitäisi olla anniskelulupa. Oletan että sellaista ei ole. Koska kukaan ei voi omia viinoja juoda eikä anniskeluakaan ole, ei asiakkaiden iällä ole merkitystä. Suosittelen muuten että järjestäjä tai poliisi kieltää alkoholin tuomisen JA hallussapitämisen tilaisuudessa, niin selviät hieman helpommalla kun voi heti puuttua asiaan pullon nähdessään.

Retku kirjoitti:Huvilupa on kyllä. ja vieraita hieman alle tai yli 200.


Huvilupia ei ole ollut olemassa 31.8.1999 jälkeen, joten tuskin sellaista on. Sen sijaan järjestäjällä voi olla poliisin antamia määräyksiä siitä, miten tapahtuma pitää hoitaa. Lue ne. Ja se että määräys on, tarkoittaa että tapahtuma on ilmoitettu lain mukaisesti, eli se on yleisötilaisuus.
Tuo vieraiden määräkin tarkoittaa ettei kyseessä voi olla yksityistilaisuus.

Retku kirjoitti:Yksin olisi tarkoitus olla ovella, mutta enpä tiedä..


Toivottavasti siellä on ainakin 2-3 muuta JV:tä, muuten tuota ei saa valvottua eikä taukoja saa pidettyä.
hps
 
Viestit: 81
Liittynyt: Ti Heinä 11, 2006 18:10

ViestiKirjoittaja gottfrid » La Tammi 27, 2007 13:04

Tuttu tilanne, Olen itse ollut vastaavassa tilanteessa kun lukio järjesteli vastaavia juhlia. Oma kokemus sanoo että parasta jättää tuollaiset keikat. Meillä oli pari vuotta tilanne sellainen että yks erittäin humalassa oleva 16 vuotias sai sairaskohtauksen. Aika paskamainen tilanne kun piti kutsua Ambulanssin ja samalla tuli polisitkin... Sen jälkeen päätettiin ettei osallistuta niihin enään....
gottfrid
 
Viestit: 51
Liittynyt: Ma Elo 07, 2006 0:32

ViestiKirjoittaja NM JV » Ke Tammi 31, 2007 20:27

Kehottaisin tässä tilanteessa ottamaan selvää tapahtuman järjestäjien moton tämmöistä tilaisuutta järjestäessä. Se että voisit toimia tilaisuudessa järjestyksenvalvojana edellyttää, että järjestäjä on hakenut poliisilta luvat ko. tilaisuuteen. velvollisuutesi on ottaa selvää onko tämmöinen lupa haettu ja mitä poliisi on määrännyt tilaisuudesta mm. JV-määrää ja ikäraja.
Yksin JV:na toimiminen tämmöisessä tilaisuudessa SUURESTI arveluttaa!
NM JV
 
Viestit: 6
Liittynyt: La Elo 05, 2006 12:10

ViestiKirjoittaja Retku » Pe Helmi 02, 2007 23:01

Jees. Kiitokset kaikille vastanneille :)

Oli täysin hyviä neuvoja ja jätin homman sikseen. näemmä oli sitten vieraitakin tullut yli 300, eikä minkäänlaisesta järjestyksestä oltu huolehdittu. (eikä pollisille ollut kukaan tilaisuudesta ilmoittanut, vaikka niin minulle sanoivatkin!) palkkakin oli täysin mitätön ja teinejähän sielä ryyppäsi, joten ehkä on kuitenkin hyvä pidättäytyä näistä tilaisuuksista ja hoitaa vain aikuisten kunnolla organisoituja tapahtumia :) ehkä tuo oli tärkein opetus tällaiselle keltanokalle.
Retku
 
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2006 16:29
Paikkakunta: Hanko


Paluu Järjestyksenvalvonta tapahtumissa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron