Mitä voimankäyttövälineitä?

Keskustelua tapahtumien järjestyksenvalvonnasta.

Valvojat: jampula, pihapoliisi

Mitä voimankäyttövälineitä?

ViestiKirjoittaja Heebo-80 » To Touko 22, 2008 10:55

Mitä voimankäyttövälineitä kannatte mukana tapahtumissa ollessanne töissä?

Mennäänkö perus käsirauta linjalla vai sumuttimet ja patukat kantoon?
Heebo-80
Heebo-80
 
Viestit: 9
Liittynyt: Ma Joulu 10, 2007 11:21
Paikkakunta: Uusimaa

ViestiKirjoittaja JV78 » Pe Touko 23, 2008 21:51

Kyllähän nyt kaasu on hyvä olla olemassa, jos etenkin sellaisessa tehtävässä on jossa voi hyvin joutua käyttämään. Yleensä sitä juuri silloin varsinkin olisi tarvinnut, kun ei ole jaksanut ottaa kantoon. Raudat nyt tietty samaten, mutta nämä nyt menevät piiloon mihin vain eli eipä niiden kantaminen nyt suurta ongelmaa vaadi.

Koska tkp on jv-lain alaisena jv:na kielletty, niin eipä suora patukka kyllä ole lähempänä kuin repun pohjalla ollut joskus aniharvoin. Eipä sekään kai pariin vuoteen enää yhtikäs missään. Turhaa tilaa viemässä kamoissa, kun sitä ei kuitenkaan ikinä mukana pidä ja tilanteissa taas ei ehdi luonnollisesti hakea.
JV78
 
Viestit: 7
Liittynyt: Su Kesä 03, 2007 22:49

ViestiKirjoittaja Dimitri » La Touko 24, 2008 11:03

Joissakin tapahtumissa määrätään se, mitä voimankäyttövälineitä saa olla mukana, yleensä raudat saa olla.

Kannatta tarkastaa asia ennen kuin menee tapahtumaan, jos vaikkapa kaasu ei saa olla mukana niin sen säilyttäminen paikan päällä voipi olla hankalaa.

Yleensä esimiehet ohjeistavat työntekijät jo hyvissä ajoin ennen kuin tapahtumaan edes lähdetään, näin ainakin meilläpäin.
Dimitri
 
Viestit: 4
Liittynyt: La Joulu 29, 2007 12:23

ViestiKirjoittaja JV78 » Su Touko 25, 2008 23:26

Harvoinpa nyt kokeneilta jv:ilta aletaan kieltää omia vehkeitä kunhan ne ovat järkeviä ja huomaamattomia. Ellei sitten ole kysymys, että on syystä tai toisesta tapahtuman järjestäjä tms. nimen omaan asettanut rajoituksia välineisiin.

Yleensä nuo kantamisen sallimiset ja/tai kieltämiset koskevat esim. massatapahtumien kovin tuoreita järjestyksenvalvojia joita ei ennestään tunneta ja on enemmän todennäköistä kuin epätodennäköistä, että välineitä ei ainakaan oikein osata käyttää. Tällöin jos on vielä tapahtuma, ettei nyt niin kovin pahoja härdellejä kokemuksesta ole odotettavissa ja niitäkin varten jos on vaikkapa nyrkit olemassa vielä erikseen niin massana toimivat valvojat eivät tosiaan edes välttämättä tarvitsekaan. Ihan perusteltuja eväämisiä olen kyllä itsekin havainnut olevan usein, MUTTA myös sitten aivan järjettömiä ja vain siksi kun nyt systeemi on meillä ollut yleensä tällainen...
JV78
 
Viestit: 7
Liittynyt: Su Kesä 03, 2007 22:49

ViestiKirjoittaja Dimitri » Ma Touko 26, 2008 6:36

Tapahtuman järjestäjähän niitä rajoituksia saattaa asettaa. Et vaan ole sattunut sellaiseen tapahtumaan töihin.

Yleensä rajoitukset koskevat kaikkia muita paitsi oranssiliivejä elikkä esimiehiä, ei ole kysymys siitä, kuinka kokenut jv on.
Dimitri
 
Viestit: 4
Liittynyt: La Joulu 29, 2007 12:23


Paluu Järjestyksenvalvonta tapahtumissa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron