Onko enää ovia, joihin pääsee ilman välitysfirmaa?

Aloitteleville järjestyksenvalvojille: ohjeita, vinkkejä, yms.

Onko enää ovia, joihin pääsee ilman välitysfirmaa?

ViestiKirjoittaja piiperö » Ti Heinä 18, 2006 14:07

Nykyisin näyttäisi olevan suosiossa erilaiset välitysfirmat, jotka hommaavat järkkärit ovelle. Tässä tuli vain mieleeni, että onko enää ovia, joihin pääsee ilman välitysfirmaaä
Täälläpäin toimii pari firmaa ja kumpikin ovat enemmän tai vähemmän epäilyttäviä mielestäni. Toisella firmalla kävin haastattelussa, mutta sillä oli vain pari ovea järkkäräitävänä ja tuhatkunta järkkäriä odottamassa vuoroaan päästä ovelle. :lol:
Entäs miten on järkkärin hommissa pidempikestoista duunia tarjollaä Onko tyät yleensä vain kuukautta tai viikonloppua kerrallaan tai tarjotaanko ihan vuodenkin tyäsopimusta käteenä
Sitten vielä sellainen kysymys, kun baarit ym eivät näytä pitävän meluaan itsestään, niin miten ilman suhteita ovelle voisi päästä täihinä Pitääkä vain mennä apinoimaan eri baarien oville ja kyselemään täitä tai miten yleensä ihmiset järjestävät tyäpaikkansaä Tai miten järjestivät ensimmäisen tyäpaikkansa itselleen.
T: Yksi joka haaveilee järkkärin duunista.
piiperö
 
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Heinä 17, 2006 19:00

ViestiKirjoittaja Pumppis84 » Ti Heinä 18, 2006 16:00

onneksi meillä ei ole mitään välitysfirmaa, kaikilla Y-tunnukset ja pelataan jokainen kaveri kuin oma yritys olisi, vähintään 2pokea täissä,tanssiiltoina ja nightclubissa kolme... Saadaan ite päättää ja määrät asioita, toki nimismies on määrännyt vakioksi 2pokea ja tansseihin kolme
Pumppis84
 
Viestit: 131
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2006 15:27
Paikkakunta: 016

Ytimekk??sti

ViestiKirjoittaja Janne78 » Ti Heinä 18, 2006 17:32

Ns. välitysovet ja rahaovet ovat asia erikseen. Sitten tietysti vielä nuo pelkillä tipeillä pyärivät pikkukapakat erikseen, mutta joskus jopa niihin alkaa olla välitystä.

Isot yäkerhot joissa portsarit elättävät itsensä (ja hyvin) eivät kyllä koskaan mene minkään välitysfirman kautta. Joskus tietty systeemillä, että pienen paikkakunnan joku voimailijaseura-välitysfirma-ja ravintola ovat ns. pieni piiri pyärii ja sitä kautta pyärii homma. Tosin siinähän sitten ei ole kyse enää varsinaisesta välityksestä, vaan tuttuuteen perustuvasta systeemistä.

Jos tarkkaan seuraa välitysfirmojen kautta olevia paikkoja ja ovia, niin kyllä tietty raja tulee vastaan aina jonka ylitse ei enää oteta kuin suoraan. Ihan ns. tavis tuore jv sitten lähinnä voi päästä juuri noihin pelkillä tipeillä plus mahd. pikku pohjalla pyärivään kapakkahommaan suoraan, mutta kyllä aika noheva saa olla jos itsensä ensikertalaisena tuntemattomana markkinoi suoraan kunnon tienestien paikoille.
Jape78-Nuorempi JV
Janne78
 
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 17:46
Paikkakunta: HML

ViestiKirjoittaja Pumppis84 » Ke Heinä 19, 2006 15:19

palkat voi ite määrätä ja lipuista, narikasta ja tipeistä osa rahaa itelle.. ei ole vielä joutunu sossuluukulle :D

tosin teen kahta työt
Pumppis84
 
Viestit: 131
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2006 15:27
Paikkakunta: 016

ViestiKirjoittaja Pöösä » Su Loka 08, 2006 19:21

Kuinka suuri osa välitysfirmoista lasketaan vartiointialan liikkeeksi?

Miettiny sellasta, että kun on vartiointialan firmassa töissä ja jos joskus lisätienestiksi tekisi vkloppusin ovihommia niin onnistuuko?

Lakihan kieltää työskentelyn kahdessa vartiointiliikkeessä samaan aikaan..
Pöösä
 
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Elo 21, 2006 14:09
Paikkakunta: Espoo

Täysin sallittua

ViestiKirjoittaja Janne78 » Su Loka 08, 2006 19:45

Tuota ei tarvitse miettiä, vartiointifirmojen kohteita ei ovihommissa edes tunneta. Järjestyksenvalvonnassa "alin" muoto toisen firman kohteesta on, että olet töissä firmassa A (vartijana) ja menet töihin johonkin lähinnä yövalvontakohteeseen välitysfirmaan niin, että tällä kyseisellä firmalla on sopimus jonkin vartiointifirman kanssa mutta hoitaa hommaa alihankintana.

Eli palkan maksaa välitysfirma ja olet sen leivissä, mutta työvuoron aikana olet vartiointifirman tunnuksilla ja kohdekohtaisilla välineillä (yleensä omillasi) työssä. Et ole missään työsuhteessa itse vartiointifirmaan, mutta työvuoron ajan olet sen alaisuudessa jos tarvitsee ottaa yhteyttä keskukseen tms. Mitään kiellettyä ei ole, mutta jos on vartijan hommissa töissä niin fiksua on tietty mainita tällaisesta hommasta. Vaikka lasketaankin ihan keikkaluontoiseksi järjestyksenvalvojan hommaksi, johon ei päätoimisella vartiointifirmalla ole laillista oikeutta esittää vastaväitteitä, kun ei vaikuta varsinaisen työn hoitamiseen. Elämää voidaan tietty hankaloittaa ja "savustaa" monin tavoin...

Tätä kyseistä alihankintahommaa on lähinnä suurissa kaupungeissa painottuen Etelä-Suomeen. Tyypillisiä työkohteita esim. pikaruokapaikat, huoltoasemat, pienet läpi yön auki olevat marketit jne. Käytännössä aina yöaikaan.
Jape78-Nuorempi JV
Janne78
 
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 17:46
Paikkakunta: HML

...

ViestiKirjoittaja Janne78 » Su Loka 08, 2006 19:54

Pieni lisäys vielä:

Tiettyhän voi vaikka pienellä yhden miehen firmallakin olla vartioimisliikeluvat, muutama kohde vaikka pienellä piirilläkin höystettynä ja lisänä jv-välitystä. Pienten firmojen kuviot ovat monesti hyvin kirjavia.

Kyllä silti pääsääntö lain tulkinnassakin on se MITÄ konkreettisesti tekee ja onko ristiriitoja työtehtävien välillä. Esimerkkinä nyt ihan firmoja nimeltä mainiten, niin päivät Seculla myymälässä ja yövuoroja Falckilla piiriä ajaen=väärä yhdistelmä. Jos taas teet päivähommaa vartiointifirmassa ja keikkaluontoista ilta/yöduunia pikkulafkassa jv:nä ja sillä nyt sitten sattuukin olemaan vartioimisliikelupa ja jotain toimintaa sen ympärillä, niin eipä tuo yleensä nyt ongelmia tuota.

Tietenkin jos aivan tarkkaan tulkittaisiin, niin olethan silloin kahden eri vartiointifirman hommissa (ei kokoa katsota), mutta jos toisessa isossa vartioit ja toisessa teet sivuduunia ei vartijatittelillä, vaan jv:na niin eipä yleensä sanomista tule mistään päin.
Jape78-Nuorempi JV
Janne78
 
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 17:46
Paikkakunta: HML

ViestiKirjoittaja Pöösä » Ti Loka 10, 2006 8:56

Kiitoksia tästä.

Vieritti kiven pois syämmeltä. (:
Pöösä
 
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Elo 21, 2006 14:09
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja hps » Ti Loka 10, 2006 10:34

Pöösä kirjoitti:Lakihan kieltää työskentelyn kahdessa vartiointiliikkeessä samaan aikaan..


Ei kiellä.

Kilpaileva toiminta on kiellettyä. Se, että yksittäinen rivityömies on saman alan töissä kahdessa eri firmassa, ei ole kilpailevaa toimintaa. Sen sijaan se on jo todennäköisemmin kilpailevaa toimintaa, että on jotenkin johtavassa asemassa, tekee tarjouksia asiakkaille tai saa ykkösfirmassa käsiinsä sellaista olennaista tietoa, jota voi käyttää hyväkseen toisen firman palveluksessa niin että siitä koituu haittaa ykkösfirmalle.

Työnantajalla ei ole valtaa päättää siitä, mitä työntekijä tekee vapaa-aikanaan. Jos joku haluaa kuluttaa vapaa-aikansa toisen työnantajan palveluksessa niin ihan vapaasti vaan.
"Päivät Seculla myymälässä ja yövuoroja Falckilla piiriä ajaen" on täysin laillista, sillä tuossa ei mitenkään hyödynnä yhtä firmaa toisen kustannuksella.

Janne78 kirjoitti:Eli palkan maksaa välitysfirma ja olet sen leivissä, mutta työvuoron aikana olet vartiointifirman tunnuksilla ja kohdekohtaisilla välineillä (yleensä omillasi) työssä. Et ole missään työsuhteessa itse vartiointifirmaan, mutta työvuoron ajan olet sen alaisuudessa jos tarvitsee ottaa yhteyttä keskukseen tms.


Tuollaisena toteutuksena taitaa rikkoa vahvasti sitä kohtaa, jonka mukaan vartijan on oltava vartioimisliikkeen palveluksessa. Alihankinta ei kelpaa. Vuokratyövoima kelpaa kyllä nykyisen tulkinnan mukaan, se on sitten toinen juttu, joten tarkoititko sitä eikä alihankintaa? Ero on byrokraattinen...

Paitsi jos tarkoitit, että on töissä vartioimisliikkeen takissa, jossa ei kuitenkaan lue "vartija" eikä "järjestyksenvalvoja" vaan johon on pistetty JV-laatta rintaan. Se olisi alihankintana ihan OK.
hps
 
Viestit: 81
Liittynyt: Ti Heinä 11, 2006 18:10

...

ViestiKirjoittaja Janne78 » To Loka 12, 2006 18:37

Vähän huolimattomasti kirjoitin juu, huomasin kanssa kun jälkikäteen luin.

Sisäistin nyt aivan jotenkin väärin tuo asian, eli puhuttiinkin onko asia kokonaan laitonta eikä vain firmojen ei-suotavaa. Siis tuo esimerkki Falck-Secu oli juurikin niin tarkoitettu, että hyvällä ei kyllä katsota ja kilpaileva toiminta on kyllä ainakin periaatteessa melko pitkälle toisissa firmoissa kielletty rividuunareiltakin. Vaikka käytännön merkitystä ei olisikaan.

Ja alihankintahommaan, niin noinhan se aina onkin mitä olen itsekin katsellut ja hommia tehnyt että vain laatta tai siihen rinnastettava merkintä asusteessa. Eli ihan sääntöjen mukaan mennään. Eräässä paikassa jossa muutamissa kohteissa on samoja takkeja, oli kopin seinässä ihan ohjeistus: Jos takkiin on jäänyt muita tunnuksia kuin rinnassa "laattamaisesti" oleva teksti järjestyksenvalvoja - ordningsvakt, niin poistakaa nämä tunnukset ennen aloittamista.
Jape78-Nuorempi JV
Janne78
 
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 17:46
Paikkakunta: HML

ViestiKirjoittaja rauta-arska » Ke Joulu 20, 2006 18:31

Onko jollain kokemusta KMA Henkilöstöpalvelusta? Hommailee myös JV:tä oville.
rauta-arska
 
Viestit: 7
Liittynyt: Ke Elo 16, 2006 12:02


Paluu Miten pääsen työssä alkuun

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron